Kruiden

Heermoes grof

Werkt op orgaan:
Botten , Gewricht , Longen , Nieren , Pezen , Spieren , Vacht/veren
Verpakking
NaamPrijsHoeveelheid
Heermoes grof - 100 g.
Verkoopprijs€ 1,80
Korting
Heermoes grof - 250 g.
Verkoopprijs€ 3,60
Korting
Heermoes grof - 500 g.
Verkoopprijs€ 6,25
Korting
Heermoes grof - 1,5 kg.
Verkoopprijs€ 16,50
Korting
Heermoes grof - 3 kg.
Verkoopprijs€ 31,00
Korting
Beschrijving

In een voerschepje van 110ml gaat ongeveer 20 gram.

Heermoes is een plant uit de paardenstaartfamilie. De plant wordt ook wel 'roobol', 'akkerpaardenstaart' of 'unjer' genoemd. Het is een maximaal 40 cm hoge vaste plant.

Bevat van nature onder andere:
- mineralen (tussen de 10 en 20% in gedroogde vorm): silicium (als kiezelzuur), calcium, kalium, magnesium, mangaan, natrium, ijzer, fosfor, selenium, cobalt, zwavel, zink, chroom
- looistoffen
- saponinen
- flavonoïden
- fenolzuren
- etherische olie
- bitterstof
- sterolen
- vitamine: provitamine A, C, B1, B2, B3, 

Werkt op:

Wijziging productbeschrijving in verband met wetgeving.

In verband met de veranderde wetgeving mogen wij in de productomschrijvingen niet noemen bij welke aandoening(en) deze ondersteunend kan worden ingezet. Er mag geen relatie meer gelegd worden tussen een kruid/bloem/vrucht etc. en de werking bij een bepaald gezondheidsprobleem. Dit ondanks vele onderzoeken en eeuwenlange ervaringen. Uiteraard betreuren wij het, dat we u via onze site minder mogen informeren, zoals u voorheen van ons gewend was. We mogen wel aangeven op welk orgaan een product werkt, deze opgave ziet u rechts naast de productfoto, bovenaan de pagina.

Uiteraard kunt u ons nog altijd om advies vragen, wij helpen u graag, liefst via mail:Let op: Er zijn twee soorten heermoes. De ene is giftig en de andere niet. Wij verkopen de gewone heermoes, die is niet giftig. De moerasheermoes is giftig.

Let op: Als er veel te veel heermoes wordt gegeven, is er een kans op een vitamine B1 tekort. Dus zeker niet meer geven, dan de aanbevolen hoeveelheid. En niet langer dan 3 maanden.

Heermoes kan o.a. gegeven worden aan: 
Konijnen, cavia's, chinchilla's, muizen, ratten, hamsters, honden, katten, paarden, kippen, duiven.

Aanbevolen hoeveelheid per dag:
Voor een paard van 600 kilo: maximaal 15-25 gram.
Voor een hond: 1 - 2 gram.
Voor vogels: 30 gram mengen op 1 kilo eivoer.
Voor een koude thee/drank: 15 gram op 1 liter kokend water, 10 minuten laten trekken. Wilt u de thee zetten om er voor te zorgen, dat uw dier meer silicium binnen krijgt, dan 15 gram op 200 ml. mengen en dan een half uur laten koken, om er voor te zorgen, dat de silicium vrij komt uit de heermoes. De thee snel afkoelen en te drinken geven of door het voer mengen. Bij de paarden kan de drank ook door de slobber worden gegeven. Bij de andere dieren, kan het te drinken gegeven worden. De dieren zullen aan de smaak moeten wennen. Dus het kan even duren voordat ze gaan drinken, hou het wel goed in de gaten dat de dieren drinken. De eerste paar keer, kan er ook een iets slappere koude thee gezet worden, zodat de dieren aan de smaak kunnen wennen.
Voor knaagdieren en konijnen een klein beetje over het eten heen doen. Een konijn mag ongeveer 1/2 eetlepel aan kruiden etc., per kilo lichaamsgewicht per dag eten.

Kijk hier voor ons assortiment aan voer- en maatscheppen.


Let op!!!
Kruiden, groente, zaden, fruit, bladeren, etc. zijn een toevoeging op het dagelijkse voer en geen vervanging van het voer. Raadpleeg in het geval van zieke dieren een vee-/dierenarts, en experimenteer dan niet met kruiden(mengsels), granen, vruchten, etc. Kruiden, bloemen, zaden etc. kunnen invloed hebben op de werking van medicatie. Ga altijd in overleg met een vee-, dierenarts ,of een natuurgeneeskundige arts voordat u kruiden geeft aan een dier, dat al medicijnen krijgt.

De informatie over de bovenstaande producten is afkomstig van fokkers, internet, boeken, (holistische) dierenartsen, veeartsen en andere behandelaars van dieren. Wij pretenderen niet compleet te zijn in de omschrijvingen. De ondersteunende werking van de producten is niet door wetenschappelijk medisch onderzoek bewezen.
We kunnen niet verantwoordelijk worden geacht voor het gebruik van onze producten. De informatie op onze site is enkel ter informatie en is niet bedoeld als advies of als gebruikshandleiding.

Net als bij mensen kunnen sommige dieren gevoelig zijn voor veranderingen in het voer. Geef in het begin kleine beetjes van de kruiden, fruit, zaden etc. en kijk hoe de dieren erop reageren. Bij sommige kruiden staat dat ze spaarzaam gegeven moeten worden. Ons advies is om dat dan ook te doen!

Zorg altijd voor voldoende vers drinkwater.

Bewaaradvies:
Om de produkten ook na de koop lang te kunnen gebruiken, is het van belang om de produkten droog en koel te bewaren. Alle produkten zijn gedroogd, maar er kan nog rest vocht in zitten. Als de produkten warm (in de zon) worden bewaard, kan er condens in de zak ontstaan. Hierdoor kan er schimmel in de zak komen. Ziet u vocht in de zak, laat de zak dan open, zodat het vocht kan verdampen, eventueel kan u het produkt uitgespreid te drogen leggen. Ook is het van belang om de produkten in het donker te bewaren, om afbraak van belangrijke voedingsstoffen onder invloed van het licht te voorkomen.

Dit product kan per levering er iets anders uitzien, ruiken en van grote verschillen, kijk daarom naar de foto bij het product. De foto is natuurlijk een indicatie en het geleverde product kan iets afwijken. Ook kan het voorkomen, dat er soms een blaadje of een takje van andere planten in de grove kruiden zit. En dat er een steeltje zit tussen de gesneden bladeren en andersom.

Zie ook onze FAQ 

Beoordelingen

Er zijn geen nog geen recensies voor dit artikel.

Openingstijden

Komt u liever uw bestelling ophalen, in plaats van dat we hem opsturen, dan zijn we aanwezig op:
Maandag van 8.30 tot 12.30 uur.
Dinsdag van 8.30 tot 12.30 uur en 18.00 tot 20.00 uur.
Donderdag van 15.00 tot 18.00 uur.
Vrijdag van 8.30 tot 12.30 uur.
Buiten deze openingstijden kunt uiteraard op afspraak uw bestelling afhalen.
Op zondag en officiële feestdagen zijn wij gesloten.

Telefonisch
bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 18.00 op 0297-364645.

Adresgegevens:
Aalsmeerderweg 283 unit 20, 1432 CN Aalsmeer (achterkant van het gebouw)
Bereikbaar met buslijn: 171, halte Julianalaan
Mail: